Rabu, 13 November 2013

Puisi untuk Awak

Assalamualaikum

yeah, dah 10 bulan aku keje kat sini.. dan jugak dah 10 bulan aku kapel dengan En.Hubby

      Macam-macam yang jadi selama 10 bulan ini.. haih payah nak citer lah.. esok Ulangbulan ke 10... haha..kemain siap kira bulan kan.. peduli ape aku.. ni kisah aku dan dia..ikut suka aku lah kan.. heheh.. oopss tetibe marah.. hahah..

     Aku nak dedikasi kan lagu ini untuk En.Hubby.. ngah feeling2 cintan dengan dye ni. hari2 dok borak ngn dye pun tak bosan lagi..

Terima lah, Puisi Cinta daripada kumpulan Illusi



Suaramu…
Gemersiknya bak buluh perindu
Cuba kau lagukan
Cuba kau dendangkan
Mengisi di ruang kamarku

(memang suara dia, hari-hari aku dengaq.. lepas balik keja, dan sebelum nak tido...mesti kene dengaq suara dye dulu... Kebelakangan ni dye suka buat aku hangin.. tapi, aku tetap layankan aje.. sebab aku masih lagi mampu tahan marahku)

Senyummu…
Menusuk dan membelai di kalbu
Cuba kau ukirkan
Cuba kau pamerkan
Menjadi hiasan hidupku

(bab senyum ni.. dye tak penah bagi pic senyum kat aku...sebab dye suka bagi pic jelir lidah.. hahaa.. oopss lariii)

( korus )
Tiada terkata
Seindah bahasa
Nak ku huraikan
Nak ku belaikan dirimu
Akan ku syairkan katamu
Akan ku madahkan janjimu
Menjadi coretan gurindam
Puisi cinta…

(memang tak boleh nak kata apa dah.. kalau borak ngn dye, dye je nak menang.. dye kan abang.. aku dalam hati rasa macam grrrrr... kpine apple cheese tart..tapi aku tau, dye memang suka menyakat.. kadang-kadang aku pissed off pastu cepat cool down dengan dye)

Akan ku ukirkan senyummu
Akan ku lukiskan tawamu
Menjadikan susunan warna
Potret indah…
Senyummu…
Menusuk dan membelai di kalbu
Cuba kau ukirkan
Cuba kau pamerkan
Menjadi hiasan hidupku…
( ulang dari korus )

Menjadi hiasan hidupku…

terima kasih sekali lagi En. Hubby..terima kasih sebab menjadi Puisi Cinta saya... :)
Lagi 6 Hari bufday Hubby Itew.. nak bg Note3 dye suruh hold dulu.. itew nak bagi ape ek.. huhui

7 ulasan:

  1. Balasan
    1. sila jeles dengan pekara yang baik2 je tau :)

      Padam
  2. omomomomo... die ngadu kt rakyat jelata la... ini serius... selamat ulang bulan sayang...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. ngadu kat rakyat lah..selamat ulangbulan En.Botaf... hehe..

      Padam
  3. Balasan
    1. cemburu kepada perkara yang baik je paiz :)

      Padam