Khamis, 15 Ogos 2013

Musim Berkahwin.. den bilo laie??

Assalamualaikum..

         Selamat Hari Raya ke lapan yuwallsss.. meriah tak raya korang? Kalau tak dapat duet raya pon tak pe, janji sentiasa bersama dengan yang tersayang kan.. :D



        Cuti raya kali ni jatuh pada Cuti pertengahan penggal kedua persekolahan.. so ramai ler yang melansungkan perkahwinan tak terkecuali member-member satu kolej..  haih, untunglah depa, jodoh mai awal..muda-muda dah kawen.. Yang mana kawen tahun lepaih, dah dapat baby dah.. yang kawen dua tahun lepaih dah ada dua baby dah.. cewahh.. produktif sungguh member cheq ni.. angpa ni manusia ka kilang baby.. oopss.. nikmat.. xleyh nak hold on.. haha...

        Kazen cheq plak dah mintak maknye antaq tanda kat keluarga perempuan.. pergh, dah nak kawen dah kazen cheq ni.. untung ler.. hotsetap.. muka market giler macam pelakon korea, semua perempuan pon suka kat dia.. haha.. untung lagi bakal isteri dia..

Aritu nenek sedara sebelah mak aku balik beraya kat umah.. dia tanya aku, 

Nenek : dah ade calon ke belum?

Aku : dah (dengan muka konpiden 100%)

Nenek : tak payah nak gatal-gatal kawen awal.. umur 30 baru kau 
              kawen

Aku : erkkk (masalahnye sekarang saya suami dia,          
         tetiber...merujuk kepada Incik Botaf)

Nenek : biar dia kenal family kita macam mana (cewah speaking 
             plak nenek slagor ni) family kita ni semua
             PENGAU (aku rasa ni loghat orang melaka ni)

Aku : Pengau tu ape nek? 

Nenek : Pengau tu macam gila-gila.. Korang semua kan gila2 
             daripada maklong kau sampai maksu kau

Aku : erkk..ok (dengan muka tersengih macam kerang busuk kene 
          spray minyak wangi)

so konklusinya selagi belum umur 30, tak payah kawen.. tapi incik botaf dah nak 30 tahun, acaner ni.. kang kalo kiteowg lambat kawen, payah plak dapat baby... oopsss.. lariiii

8 ulasan:

  1. bukan baby dah 7 bulan ker??? dah kawin ler tu.. dah beromen bagai, pastu wat muka suci plak... ceyt....

    BalasPadam
    Balasan
    1. baby tu kan perut hubby.. perut saya kempis ok.. ada six pack lagi... lalala... mesti r buat muka suci depan sedara mara.. oopss

      Padam
  2. assalamulaikum bila umur 25 tahun keatas satu persoalan akan jadi bualan hangat he he .bila hang nak khawin ada calon ke tengukle kazen -kazen hang dah khawin he he bila masuk saje angka 30 maupun si teruna ke atau anak dare soalanini akan bertubi -tubi lagi he he .senang aje jawab jodoh belum sampai allah tentukan jodoh .qadar dan kadar allah tidak tahu ,he he ala wing angle dah khawin he he .tiap -tiap malam jumaat dengan encik botaf tapi nikah belum lagi he he .opss acu lari dahalu he he amboi buat muka suci macam perempuan melayu yang terakhir saje he he .atau hero malaya yang terbaik he he kena buat senyum kambing le he he

    BalasPadam
    Balasan
    1. masalah eh den belum laie umo doploh limo ni ha paksu oi.. haha :P

      Padam
  3. habis tu en bofat le kena soalan ini bertubi -tubi dari sebelah keluarga dier pula ,ha ha

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha, family blah sana setel dah.. lalala

      Padam
  4. http://jerangkungdlmalmari.blogspot.com/

    mind to follow my blog..ajak piyot skali yup..eheh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha, katne nye nak follow bro.. xde button follow pon

      Padam